Web Analytics Made Easy - Statcounter

توحید ابراهیمی سازنده فیلم مستند «مک دونالدز تقدیم می کند» که در قالب جشنواره تلویزیونی فیلم مستند از شبکه مستند سیما پخش شد به گفتگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری دانشجو نشست.

توحید ابراهیمی سازنده فیلم مستند «مک دونالدز تقدیم می کند» در گفتگو با خبرنگار دانشجو گفت: در دانشگاه سوره فیلمسازی و سینما می خواندم که پس از دو ترم برای ادامه تحصیل در خارج از کشور آن را نیمه تمام رها کردم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مستند به صورت همکاری با یک سازمان رسمی و جدی کار اول من است. اما پیش از آن دو کار با هزینه شخصی ساختم. اولی با عنوان «راز یک پرواز» از شبکه مازندارن پخش شد و دیگری که درباره کرمانشاه بود پخش نشد.

وی درباره اکران این فیلم گفت: این مستند یک اکران افتتاحیه و چند اکران دانشجویی داشت اما پخش تلویزیونی آن برای نخستین بار در این جشنواره است. ایده این فیلم برای خودم بود اما کلید واژه اش را آقای یزدی تهیه کننده فیلم که آن وقت مسئول مرکز سوره بودند و الان قائم مقام شبکه سه سیما هستند پیشنهاد دادند. آقای یزدی فقط گفتند کاری درباره مک دونالد بسازیم یعنی به صورت کلی موضوع را ارائه کردند اما ایده نهایی را خودم پس از تحقیق ارائه کردم و ایده یک خطی را به او دادم و کار را ادامه دادیم. ولی کار محصول مرکز سوره است و آنها همه امکانات را در اختیار من گذاشتند.

سازنده مستند «مک دونالدز تقدیم می کند» همچنین اظهار کرد: این ایده دغدغه من است اما ضرورتش در ایران چه قدر احساس یا اجرایی می شود را نمی دانم و باید دیگران نظر بدهند. آن چیزی که دغدغه من بود این بود که نظام سرمایه داری آمریکا در قالب برندها در حال نابودی جهان است. من به سیاست و رابطه ایران وآمریکا کاری ندارم. موضوع این فیلم، بشری و انسانی است. این که در جهان یک نظام سرمایه داری که معنای تامش آمریکا است دارد دنیا را به خاطر منفعت و سودش در قالب برندها نابود می کند. شاید فرد دیگری به ابعاد دیگر نظام سرمایه داری توجه کند اما من برندها را انتخاب کردم. چون در جهان، نظام سرمایه داری را با مک دونالد می شناسند هر چند در ایران بروز ندارد حتی در فرانسه که درگیر نظام سرمایه دارای است اولین جایی که مود حمله قرار می گیرد مک دونالد است.

این فیلمساز درباره مدت زمان ساخت فیلم اظهار کرد: از خرداد 1397 تا خرداد 1398 ساخت این فیلم طول کشید. تحقیقات و نگارش متن چهارماه زمان برد. دو ماه تحقیق و یک ماه و نیم نگارش متن طول کشید. البته متن در طول تدوین تغییر کرد.

وی با اشاره به اینکه من برای این موضوع خیلی وقت گذاشتم چون تک نفره بودم؛ درباره کارهای آینده اش نیز افزود: موضوع بعدی ام هم ضد آمریکایی است و تهیه کننده شخصی دارد.چون تهیه کننده گفته موضوع را لو ندهم نمی توانم چیزی بگویم. بیشتر در پی موضوعاتی هستم که دغدغه اش را داشته باشم. حتی مک دونالد هم وقتی آقای یزدی گفتند من آشنایی نداشتم و فقط آن را در حد یک رستوران میشناختم. اما سفارش آقای یزدی را طبق رویکرد و دغدغه خودم تغییر دادم. پس از این کار هم سفارش های متعددی از مرکز سوره و شبکه سوم داشتم اما چون دغدغه اش را نداشتم نپذیرفتم نه به خاطر مشکل مالی بلکه به خاطر این که اولویت من نبود و دغدغه شان را نداشتم.

ابراهیمی درباره مخاطبان مورد نظرش با تأکید بر این که مستند بعدی¬ اش سیاسی است گفت: دوست ندارم به صورت مستقیم مرگ بر آمریکا بگویم. همین کار مک دونالدز را هم بیشتر مخاطبان غیرمذهبی دیدند و جامعه مخاطب من همین افراد است. در واقع مخاطبان من جامعه غیر حزب اللهی است اگر جامعه حزب اللهی را مخاطب قرار می دادم می توانستم به ایران، برجام، ماجرای بعد از برجام و صف سعادت آباد در تهران یا موضوع تأسیس شعبه مک دونالد در زمان آقای خاتمی در ایران اشاره کنم یا سخنان متعدد رهبری در باره مک دونالد را در فیلم بیاورم. ولی نمی خواستم کارم را از سطح جهانی به داخل ایران بکشانم. من کاری انسانی ساختم و رابطه ایران وآمریکا دغدغه من نبود. چون مک دونالد در ایران نیست مخاطبانم را در سطح جهان برگزیدم. در کار بعدی ام که باز هم سیاسی است ولی خیلی واضح از ابتدا تا نهایت کسی را هدف قرار ندادم چون خوشم نمی آید.

این مستندساز همچنین درباره جشنواره فیلم مستند گفت: من این جشنواره را پارسال شناختم وقتی کار یکی از دوستانم را پخش کرد. این که تلویزیون آثار مستندسازان را پخش می کند و مردم می ببینند و تصمیم می گیرند کار خوبی است. تا حال که راضی ام تا بعد خدا چه خواهد.

وی درباره تأثیر آرای مردمی هم افزود: توجه این جشنواره به نقش مردم در دادن جایزه خیلی خوبست. اینکه سهم مردم در دادن جایزه دیده شود در همه جشنواره ها باید باشد. چون در هر جشنوراه ای سهمی برای مردم است که باید در کنار نظر داوران باشد. در جشنواره ها چهار داور نظر می دهند و نظرشان سلیقه ای است. برای همین اساتید ما همیشه می گفتند نظر داوران در جشنواره ها برایتان مهم نباشد. چون چهار داورند و سلیقه ای نظر می دهند. هر چند مردم هم سلیقه ای نظر می دهند اما چون اکثریت هستند و فیلم برای آنها ساخته می شود نظرشان مهم است.

سومین جشنواره تلویزیونی مستند با پخش آثار راه یافته به بخش مسابقه از هفته گذشته کار خود را آغاز کرده و «مک دونالدز تقدیم می کند» نیز امروز ساعت 19 از شبکه مستند سیما روی آنتن می رود و ساعت 24 بامداد و 11 صبح فردا بازپخش می شود.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: مستند اکران خصوصی اکران دانشجویی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۰۹۱۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

 کاهش استرس یا تلقین؟

یک رواشناس اجتماعی گفت: قلیان به صورت ذاتی و مستقیم هیچ تأثیری بر آرامش و کاهش اضطراب ندارد و جنبه تلقینی دارد. 

به گزارش ایسنا، علیرضا شریفی یزدی جامعه شناس و روانشناس اجتماعی  در گفت و گو با خبرنگار برنا درباره تأثیر استعمال قلیان بر کاهش استرس اظهار داشت: قلیان به عنوان یکی از مواد دخانی از نظر علمی ثابت شده که به صورت ذاتی و مستقیم هیچ تأثیری بر آرامش و کاهش اضطراب ندارد و جنبه تلقینی دارد. 

وی ادامه داد: تماس سنسورهای لب با دهانی قلیان باعث تحریک سیناپس های مغزی می شود که به صورت موقت و غیر مستقیم بر کاهش اضطراب تاثیر می گذارد، بنابراین اثر مستقیم، مستقل و شناخته شده بین مصرف قلیان و کاهش اضطراب وجود ندارد مگر اینکه به صورت عادت و اعتیاد برای کوتاه مدت مغز را از هجمه های ذهنی دور می کند و پس از مدتی بازمی گردد.

این روانشناس اجتماعی درباره دلیل رواج قلیان در ایران گفت: به نظر من به دلیل صنعت و کسب درآمد، قلیان در ایران رواج پیدا کرده است. قلیان حدود ۲۵ سال پیش در ایران به معنای مدرن کنونی وجود نداشته و نوعی ساز و کار بوده که بیشتر توسط افراد مسن مورد استفاده بوده است. 
 
شریفی یزدی بیان کرد: متأسفانه کم کاری وزارت بهداشت در جلوگیری از رواج قلیان و تبلیغات غلطی که در بحث قلیان مطرح است، مثل اینکه دود قلیان از آب است و ضرری ندارد، صورت گرفته، منجر به ورود قلیان در رستوران ها، کافی شاپ ها، قهوه خانه ها و راه افتادن پیک موتوری قلیان شد و دلیل اصلی آن درآمدی است که اشخاصی که در این حوزه فعالیت می کنند.
 
این روانشناس اجتماعی اظهار کرد: هر قلیان به اندازه ۸۰ تا ۱۱۰ نخ سیگاربرای فرد ضرر دارد، هر نخ سیگار بین ۷ تا ۹ دقیقه عمر انسان را کم می کند، اگر یک فرد یک قلیان بکشد انگار ۵ پاکت سیگار کشیده و حدود ۷۰۰ دقیقه از عمرش کاهش پیدا کرده است. 

وی افزود: یکی از سونامی ها در این حوزه سرطان های ریه، حنجره و دهان است که بخش عمده دلیل ابتلا به این بیماری ها قلیان است. امروز  قلیان در بین جوانان به عنوان یک تفریح یاد می شود. 

انتهای پیام

دیگر خبرها

  •  کاهش استرس یا تلقین؟
  • تندیس‌های طلایی در دست راویان حقیقت
  • نمایش مستند «مدرسه در دست بچه ها» در موزه سینما
  • کارفرمایان از هرگونه تکبر در برابر کارگران خودداری و دوری کنند
  • شلیک مستقیم پلیس آمریکا به دانشجویان
  • تجربه حضور «رویاباف و قاضی» در کانادا/ ماجرای خانم قاضی چیست؟
  • ایساتیس پرمخاطب‌ترین فیلم هنر و تجربه
  • راهیابی ماندستان به جشنواره رسانه‌ای میراث فرهنگی
  • حمایت دانشجویان آمریکایی از مردم غزه از اثرات عملیات «وعده صادق» بود
  • پرمخاطب‌ترین فیلم هنر و تجربه معرفی شد