Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبکه خبر»
2024-05-04@06:32:22 GMT

نبض/ کمبود نقدینگی مشکل تامین دارو

تاریخ انتشار: ۲۰ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۳۵۴۵۰۸

مهمانان برنامه نبض پزشکی شبکه خبر به اجماع کمبود نقدینگی را مشکل بزرگ زنجیره تامین دارو در کشور دانستند. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر،
دکتر محلاتی نایب رئیس انجمن شرکت های صنعت پخش ایران در برنامه نبض پزشکی شبکه خبر گفت: بیمارستان های دولتی حدود 3500 میلیارد تومان به شرکت های پخش کننده دارو بدهکارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



نایب رئیس انجمن شرکت های صنعت پخش ایران افزود: مشکل فقط حجم بدهی نیست بلکه عمر بدهی است که به بیش از یکسال رسیده است و واقعا شرکت ها را دچار مشکل کرده است.

محلاتی با اشاره به این که شرکت های پخش دارو دیگر توانایی خرید دارو ، توسعه شرکت، ترخیص کالاها از گمرک و یا حتی پرداخت حقوق کارکنانشان و ... را ندارند گفت: بیمه در زنجیره تامین دارو نقش بسیار مهمی دارد و نقش آن در تامین نقدینگی بسیار پررنگ است.

نایب رئیس انجمن شرکت های صنعت پخش ایران با اشاره به تغییر نحوه پرداخت یارانه برخی از داروهای خاص در سال های 93 و 94 گفت: در مجموع همه این ها فشار مضاعفی را بر زنجیره تامین دارو موجب شده است.
محلاتی با بیان این که بیمارستان ها هم رفتار مشابهی در مدیریت منابعشان ندارند گفت: مشکل اصلی شرکت های پخش دارو مشکل نقدینگی است ما می توانیم وام بگیریم اما نمی توانیم آن را پس بدهیم ما در پی سود نیستیم فقط نقدینگی نداریم.نایب رئیس انجمن شرکت های صنعت پخش ایران تاکیدکرد: شرکت های پخش دارو دیگر نمی توانند پول نگیرند و ادامه حیات دهند.محلاتی همچنین گفت: برای رفع این بحران در کوتاه مدت باید منابعی تزریق و هدایت شود تا به شرکت های پخش دارو پرداخت شود. نایب رئیس انجمن شرکت های صنعت پخش ایران افزود: باید منابع و مصارف را در طرح سلامت با هم ببینند و منابع را افزایش دهند و از مصارف کم کنند تا به حل این مشکل کمک کند.

دکتر توانایی مدیرکل درمان غیرمستقیم سازمان تامین اجتماعی در ادامه برنامه گفت: در مجموع 1200 تا 1250 میلیارد تومان بدهی به کل طرف های قرارداد داریم که سر رسید شده است.
مدیرکل درمان غیر مستقیم سازمان تامین اجتماعی در باره علل تاخیر در پرداخت ها افزود: افزایش قیمت دارو در پی آزادسازی نرخ ارز، افزایش فرانشیز داروها که گاهی تا صد درصد می رسد و افزایش سهم کارفرمایی دولت که از 3 به 23 درصد رسیده است از علل تاخیر در پرداخت هاست.
توانایی گفت: نباید فراموش کنیم که درآمد سازمان های بیمه گر به رونق اقتصاد کلان کشور وابسته است و مشکلات رونق اقتصادی کشور دامنگیر سازمان های بیمه گر هم می شود و ما هم نقدینگی مان کفاف پرداخت مطالبات طرف های قرارداد را نمی دهد.

مدیرکل درمان غیر مستقیم سازمان تامین اجتماعی همچنین گفت: بخش عمده سرانه بیمه ای که سازمان تامین اجتماعی از بیمه شدگان می گیرد برای پرداخت حقوق بازنشستگان هزینه می شود.
توانایی با رد این که تامین اجتماعی بابت مطالباتش از دولت چیزی را گرو نگرفته است گفت: ما همه سعی مان را کرده ایم که حتی با وام هایی که از بانک رفاه گرفته ایم با طرح تحول سلامت همراهی کنیم.

مدیرکل درمان غیر مستقیم سازمان تامین اجتماعی افزود: پرداخت مطالبات مستقیم به بیمارستان های تامین اجتماعی و غیر مستقیم به بیمارستان های دیگر از نظر زمانی زیاد و قابل توجه نیست.دکتر توانای با اعلام این که از ابتدای سال تاکنون هیچ یارانه ای به سازمان تامین اجتماعی پرداخت نشده است گفت: سهم ما از این یارانه حدود 260 میلیارد توامن بود که اگر پرداخت می شد می توانستیم بخشی از بدهی ها را پرداخت کنیم. تقویان، مشاور سارمان غذا و دارو مهمان تلفنی برنامه نیز درباره میزان عقب افتادگی بدهی ها به داروخانه گفت: بدهی سازمان بیمه ای کشور به داروخانه ها حدودا یکسال است که عقب افتاده و این بدهی برای داروخانه های سرپایی حدودا 6 تا 7 ماه است.
او با بیان اهمیت پرداخت بدهی ها برای تامین داروی مورد نیاز کشور افزود: این یک زنجیره است و نتیجه این تاخیر در پرداخت بدهی ها تاثیر مستقیم روی مطالبات پخش استانی، سراسری و تامین کنندگان یا واردکنندگان دارو است.
او افزود: این تاخیر در پرداخت موجب می شود تا تولیدکنندگان نتوانند مواد اولیه دارو را خریداری و واردکنندگان نیز نتوانند ارز لازم را برای خرید دارو تامین کنند.
او افزود: ما 40 قلم دارو داریم که کمیاب هستند اما 750 قلم دارو مورد نیاز ضروی کشور است که با توجه به ذخیره های دارویی تنها می توانیم تا 2 ماه دیگر نیاز دارویی کشور را تامین کنیم.

امینی فرد سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس دیگر مهمان تلفنی برنامه با اشاره به وابستگی روزافزون وزارت بهداشت به درآمدهای اقتصادی تا 57 درصد گفت: طرح تحول سلامت یکی از پروژه های موفق دولت بوده که براساس آن، تامین دارو باید توسط بیمارستان ها تامین شود.
به گفته امینی فرد مشکل حال حاضر بیمارستان ها بدهی 5 هزار میلیارد تومانی است که هنوز پرداخت نشده است.
او گفت: بیمه تامین اجتماعی و بیمه سلامت بالای 90 درصد هزینه های درمان را پوشش می دهند.
به گفته امینی فرد بیمه تامین اجتماعی در حال حاضر تنها صندوقی است که همیشه سر به سر است.
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: تنها راهکار موجود برای خروج از این حالت هشدار این است که سازمان برنامه یارانه دارو را هرچه سریع تر پرداخت کند.


منبع: شبکه خبر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبکه خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۳۵۴۵۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع مشکل تامین خوراک شرکت روی بندرعباس در دستور کار قوه قضائیه

اکرمی مدیرعامل شرکت تولید روی بندرعباس با اشاره به تلاش‌های قوه قضائیه برای رفع مشکلات گفت: از ابتدای امسال فعالیت شرکت از سرگرفته شده است، اما همچنان مشکل تامین خاک معدنی برای تولید شمش روی وجود دارد.

تامین خوراک شرکت روی بندرعباس نیازمند خریداری خاک از بورس است که بعلت دور بودن شرکت از معادن، خاک مورد نیاز با هزینه بالا تامین می‌شود و این شرکت توان رقابت با دیگر شرکت‌ها را ندارد.

معاون اول رئیس قوه قضائیه هم گفت: ما از سرمایه گذاران بخش خصوصی برای تولید، داشتن اقتصادی پویا و ایجاد رونق اقتصادی حمایت می‌کنیم.

حجت الاسلام و المسلمین خلیلی افزود: برای رفع مشکل شرکت روی با دولت تبادل نظر، و در صورت وجود مشکل حقوقی در این زمینه، آن را پیگیری و حل خواهیم کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان هرمزگان بندرعباس

دیگر خبرها

  • دغدغه بیماران قلبی؛ کمبود وارفارین داریم؟
  • توزیع داروی افسردگی ترازدون پس از تایید سلامت محموله‌های وارداتی جهت رفع کمبود
  • کمبود وارفارین نداریم/ توزیع در داروخانه‌های منتخب
  • رفع مشکل تامین خوراک شرکت روی بندرعباس در دستور کار قوه قضائیه
  • مشکل طولانی شدن ترخیص مواد اولیه دارو برطرف می‌شود
  • مردم مشکل جدی کمبود دارو دارند، دولت لاپوشانی می‌کند
  • مشکل کمبود شکر حل شد؛ متقاضیان ثبت نام کنند
  • با پرداخت های به موقع راه آهن عملکرد مناسبی در آماده به کاری لکوموتیوها داشتیم
  • عین‌اللهی: با اولویت حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان کمبود دارو را جبران می‌کنیم
  • مشکل کمبود شیرخشک در نشست سازمان بازرسی بررسی شد